La Ferrería és un local ben cuidat amb aire de restaurant elegant i amb gastronomia correcta i ben presentada. Els preus i el servei, són correctes.

La Ferrería Restaurant-Barcelona

La Ferreria

Carrer de Neptú, 4

(Via Augusta – Diagonal)
 
Tel.: 934 88 60 50

La veritat és que mai havia sentit parlar de La Ferrería, fins que l’Esther el va proposar per una hipotètica vista dels www.tresomesataula.cat. I a partir d’aquí em va picar la curiositat d’anar-hi.

La Ferrería està bé, però em costa d’entendre que un lloc i a l’any 2016, no tingui ni web, costi de trobar-lo a Google (a no ser que passem per Tenedor, BCNrestaurants o webs d’aquests). Si busqueu per Google, ni el telèfon apareix…I l’he trobat buscant per Facebook, que per cert tenen sense actualitzar de fa quasi un any.

Malgrat tota aquesta deixadesa 2.0 (que a mi em sembla inconcebible), vam decidir anar-hi. El local de La Ferrería, és elegant, ampli i agradable. Però quan vam entrar a les 21h, estàvem sols…  Per sort va arribar després estrangera i aquí es va acabar el públic de tot el vespre. I per això encara m’estranyo més de la deixadesa 2.0.

Per si no fos poc la soledat a la sala, arriba un pianista i es posa a tocar el piano.  Ja imagineu el panorama i la situació. I no es que el pianista ho fes malament, però sempre defujo de llocs amb pianista. Perquè que en certa manera sembla que hagis de parar-li un mínim d’atenció (i més quan la sala està buida!) o aixecar més la veu per mantenir la conversa audible. I per mi, les converses són  és un dels incentius que acompanyen un àpat.

Que vam demanar a La Ferreria

La carta de  La Ferrería, ja la veieu, amb plats prou variats i alguns que cridaven l’atenció, de la que vam triar l’Esfera de foie, coberta de cabell d’àngel amb gominola de cítrics i caramel de cacauets…  i les fines làmines de gla, salmorejo, escuma de pa de fogassa fumada i gelée de tomàquet infusionada en alfàbrega i formatge deshidratat. Vaja, que amb tot aquesta parrafada i va arribar un plat de pernil. I el pernil estava prou bo… 🙂

Ferreria-Restaurant-Barcelona-foie

Ferreria-Restaurant-Barcelona-pernil

I com segons i ja sense compartir,  la Tonyina vermella, cansalada viada, porrusalda amb menta i oli de fruits secs…..  i el Bacallà confitat a 40ºC , melós de moniato, amb cremós d’arròs infusionat amb te.

Tot molt ben presentat a La Ferrería i amb nivell de cuina correcte i bon producte, excepte la tonyina, que segurament degut a ser l’extrem d’una peça, tenia com molts nervis, que dificultaven menjar-la i això que al paladar resultava prou bona.

I aquí rèiem i filosofàvem de la falsedat de les cròniques en que el cuiner, sap que el que menja, escriurà sobre el menjar… Doncs ja us asseguro jo, que si els de La Ferrería, haguessin sospitat que els publicaria, no ens toca la puta punta del tall de tonyina, que reitero estava bona, però no excel·lent . O algú en té cap dubte?.

Ferreria-Restaurant-Barcelona-bacallà

Ferreria-Restaurant-Barcelona-tonyina

Vam compartir unes postres  – Caneló de plàtan i dolç de llet, amb cruixent de xocolata i el vi va ser un blanc Cara Nord, que va ajudar a no disparar massa el total.

Alguns detalls a La Ferrería

Us poso algunes fotos de detalls perquè us feu a la idea del nivell del local.

Ferreria-Restaurant-Barcelona-aigua

Ferreria-Restaurant-Barcelona-detall

Ferreria-Restaurant-Barcelona-cafè

Ferreria-Restaurant-Barcelona-sala

Espero i ho dic amb ganes, que en dies més favorables, tinguin més públic a La Ferrería. Era un dimecres i final de mes, post Setmana Santa, el dia que vam anar-hi. Doncs sinó resultaria insostenible i seria llàstima, doncs intueixo que deu tenir el seu target de públic…

RESUM de La Ferrería

  • Local ideal per impressionar en una primera cita
  • Local ideal, per trobada de dues parelles “com cal” en la que una vol impressionar a l’altre 🙂
  • Gastronomia correcta i ben presentada, però res a destacar gastronòmicament
  • No és car per tota l’ambientació que ofereix
  • No entenc com no estan a la xarxa (estem al 2016!)

Ferreria-Restaurant-Barcelona-compte

Finalment i per acabar….