Fira del vi a Falset 2019

Fira del vi a Falset 2019, ens ofereix un munt d’activitats de primer nivell. I amb les DOQ Priorat i DO Montsant al vostre abast. 

Fira del vi a Falset 2019

Falset i Comarca

www.firadelvi.org

Fira del vi a Falset, agrupa segurament, el conjunt d’activitats al voltant del món del vi, més atractiva a Catalunya. I no es limita al poble de Falset, sinó que s’extén a tota la comarca, amb actes, que mai queda clar, si són tirant tots del mateix carro, amb amb intenció de mostrar «jo la tinc més grossa».

Potser el menys interessant, al meu punt de vista,  d’aquesta fira, és el que la gent anomena «La Fira». Es a dir, les fileres d’estands amb les típiques cues per tastar un vi. Però els que em coneixeu, ja sabeu que no soc gaire fan de les aglomeracions.

En tot cas hi han tres actes que mai em perdo i que aprofitaré per descriure els dos primers. És tracta de la Tast de blancs, organitzada per Aguiló Vinateria i la Nit de les garnatxes a Capçanes. També el Tast per a professionals que es fa el dilluns com cloenda i a la que aquest any no podré assistir, degut a un viatge.

Tast de Blancs al Castell de Falset, organitzat per Aguiló Vinateria.

En un espai del castell, que els espanyols anomenarien «marco incomparable», s’organitza cada any i ja van per la 19a edició. Tot va començar fa anys, quan la creença popular, era que la regió era només de vins vermells i la gent d’Aguiló vinateria, va voler demostrar que no. I bé que s’ha aconseguit, doncs els blancs de la zona, són un important actiu. En conseqüència aquest Tast, s’ha convertit en un clàssic de la Fira del vi a Falset.

L’entrada a l’espai, inclou degustació de diferents productes, a més dels vins. Podeu obtenir informació i fins i tot comprar les entrades per anticipat, fent clic a,

Fira del vi a Falset blancs

Nit de les garnatxes al Celler de Capçanes

Aquest acte, a més de poder passejar per les magnifiques instal·lacions d’aquest celler i tastar les seves garnatxes, permet degustar 4 tapes de gran nivell. I preparades expressament per l’acte, pels dos restaurants estrellats de Cambrils: Can Bosch i Rincon de Diego.

Aquestes tapes són triades per un jurat, en el qual participo, a partir de 8 presentades inicialment. En triem 4, pensades per harmonitzar amb cada una de les garnatxes que es presenten, del mateix Celler. Podeu veure més informació i reservar les entrades, fent clic a,

Fira del vi a Falset garnatxes

Les 4 que aquest any han estat escollides, són

  • Tàrtar de tomàquet, ànec fumat, romesco d’all negre i natxos
  • Caviar de wagyu, cremós de formatge, ceba caramel·litzada i vinagreta de fruits vermells

Per part de Can Bosch, mentre que Ricón de Diego presentarà:

  • Humus mediterrani amb sardina fumada, escuma de escabetx de musclos i sèsam garapinyat
  • Cheesecake salat amb codony de remolatxa cuita a la sal i nous de pacaner

Les 4 tapes que han estat seleccionades per la Fira del vi a Falset

Fira del vi a Falset tapes

Vista general de les tapes presentades…

Els xefs creadors de les tapes…

Altres actes interessants i molts d’ells en horaris solapats a la Fira del vi a Falset.

De tots ells podeu trobar informació fent clic al link, que teniu al principi, sota el títol.

Els tast de carinyenes a Porrera, (també) el divendres dia 3

El Tast amb dones, el dissabte dia 4

El Tast de Cal Compte el dia 5

El Tast de les Mines el dia 5

També els Tast del Decenni que es fa tant per la DO Montsant com per la DOQ Priorat i on es fa un estudi de l’evolució  de vins en els darrers 10 anys. La participació és per invitació i ja fa dos anys que s’obliden de mi 😂😂 . Potser perquè he disminuït la meva activitat publicant al voltant del món del vi, però també degut a que són actes molt «desitjats» i jo no soc gaire de «convidar-me» 😏😏.

Conclusions de la Fira del vi a Falset 2019

Es tracta d’un conjunt d’activitats que val realment la pena. Poden ser motiu d’una escapada d’un dia o de més d’una jornada, permetent tastar vins de dues de les grans DO’s de Catalunya: La DOQ Priorat i la DO Montsant.

També advertir que són actes amb molta concurrència i si penseu fer algun àpat per la zona o buscar lloc per dormir, millor reservar ja, per no trobar-vos amb sorpreses.

Finalment, si sou amants del món del vi, aprofiteu l’ocasió per assistir a Fira del vi a Falset, que a ben segur no quedareu decebuts.