Gravin

Gravin és ja un italià clàssic a BCN, amb molt bones pastes i bon servei. Potser queda una mica difuminat pel fet d’estar al Born, però és ben recomanable 

Gravin

carrer de Rera Palau, 3

www.gravinristorante.com

Tel.:932 68 46 28

Gravin és un restaurant italià singular, que porta 14 anys obert, sota la mateixa propietat, provinent de la Puglia. Lo dels 14 anys, ens ho va explicar la persona que ens va atendre. Per cert molt simpàtica i en el seu lloc. Porto bona ratxa en el tema servei. Esperem que duri.

Quina és l’oferta a Gravin

Tenen per començar, una secció que denominen tapes, però que en realitat són primers. Uns pocs antipasti i moltes pastes artesanals, preparades de diferents maneres que van a la secció Primi Platti. I finalment una reduïda secció de carns i un peix del dia.

Perquè us feu una idea de la varietat de pastes, us mostro el llistat.

Gravin pastes

La secció tapes, era realment atractiva i vam demanar 3 plats  que descric més avall. Però també ens atreien especialment,  els calamars, la porchetta, el vitello tonato, la selecció de formatges italians. Vaja que surts amb ganes de tornar un altre dia a fer un dinar de tapes.

He dit dinar de tapes eh?. No confongueu amb anar a fer el pena, pretenent ocupar taula de restaurant i demanar « 4 cervecitas y unas patates pa picar». Que Gravin és un restaurant, no un bar, tot i que a la carta tingui una secció, anomenada «tapes». I al final veureu perquè dic això 😏

Que vam demanar….

Els tres de la secció tapes, van ser:  croquetes de Grana Padano amb speck i radiccio estaven molt bones, com per repetir i el toc que aporta el speck, m’encanta. L’albergínia fumada, sobre pa torrat i també les patates Gravin amb fondue de fontina i allioli de pebrot vermell. Entre nosaltres, una molt bona variant de les típiques braves.

Gravin croquetes

Gravin patates

Mentre gaudíem dels primers o de les tapes, ens va cridar l’atenció alguna de les pastes que arribava a les altres taules. Pel seu bon aspecte i per la quantitat. Però som gent valenta i no ens espantem en front de l’«adversitat». I aquestes són les pastes que vam escollir…

Gravin pappardelle

Gravin Orecchiette

Els pappardelle amb botifarra i bolets, contundents i bons. I els Orecchiette a la cime de rape i anxoves, que és un plats difícil de trobar a BCN i un dels plats estrella, del meu receptari personal. Jo el faig amb brocoli, a manca de la verdura aquesta que no sé ni on trobar. Fent clic aquí, veureu la meva recepta: Orecchiette_Ricard.

Que quins Orecchiette van guanyar?. Us diré que el resultat va ser empat. Els de Gravin, superen en sabor els meus, però la textura més seca dels que faig, amb el toc de parmesà final també m’agrada. Com passa en molts de plats, les variacions enriqueixen.

La carta de vins prou bé per les dimensions del lloc. Vam escollir aquest Valpolicella. On Ripasso, indica una antiga pràctica vinícola que porta aquest nom.

Aquesta pràctica consisteix a reintroduir el vi jove de Valpolicella a les pells al final de la fermentació d’Amarone.  Trobem la frescor i la facilitat de la Valpolicella, però també sensacions més riques i més concentrades.

Conclusions 

Gravin és un restaurant italià que ens va encantar. Amb un estil de pastes més rústiques i abundants, que altres que també tinc al meu top. Et sents com en una bona trattoria d’itàlia. Allunyat de les pastes més «de disseny» de Bacaro (que sabeu m’encanten) i dels tocs minimalistes de Meneghina (que també m’agrada). I també defugint de les pizzes!.

El fet d’estar al Born, és com sempre un ganivet de dos talls. I aquest està en zona prèmium. Per una part, tens públic passavolant que veu italià i posa ullets. Però per altra banda, sovint aquest públic, van més a satisfer necessitats bàsiques, que a saber apreciar qualitat.

Sempre miro Tripadvisor, buscant les crítiques de la franja «pésimo», que donen més pistes que les de «todo bién y el camareo enrollao». I quan són a l’estil de «to muy caro» o d’enfadar-se perquè no els deixaven estar a la terrassa «tomando cervecitas», quan estem parlant d’un RESTAURANT, ja dona pistes de que el lloc em pot agradar.

Per tant, un lloc ben recomanable, tot i que en dies punta, no responc del tema. I a la terrasseta exterior, pel que he llegit, no fan reserves.

És d’aquells en els surts amb ganes de tornar i això no passa en tots.

 

RESUM de Gravin

  • Ubicat en una zona cool del Born
  • Amb un bon assortiment de molt bones pastes artesanals
  • Preus prou moderats
  • Servei molt rodat i el que ens va tocar, va ser encantador
  • No pizzes (no tinc res contra elles, però empatuleien sempre els llocs)
  • En conseqüència, recomanable com trattoria de bon nivell

Finalment, si voleu veure altres restaurants de la zona que tinc publicats, feu clic a,