Igueldo Restaurant, és un basc a BCN, amb una sala elegant, servint producte de qualitat i amb bon servei.

Agafada de la seva web

 

Igueldo

 

Rosselló, 186 (E. Granados)

Tel. 934 522 555

www.restauranteigueldo.com

Tenia pendent visitar Igueldo Restaurant,  de quan el va publicar el Jordi de La Cuina del Mindundi.

Disposen d’un local és més ampli del que es pot pressuposar quan passes pel carrer. I amb les taules ben repartides i gens enganxades. Ens van assignar una taula, just tocant l’ampli vitrall que permet observar la cuina. En conseqüència vam poder veure que lluïa amb força personal i amb aparent bona organització.

 

Igueldo-entreteniments
Entreteniments per esperar els primers

Que ofereixen a Igueldo Restaurant

Pel que fa a la carta el podríem definir com un basc actualitzat, amb un llistat no massa llarg de plats, però d’aquells  que venen de gust. De primer vam compartir unes ‘croquetes de gallina’ i unes  ‘Morcillas de Burgos y de Beasáin’.

 

Igueldo-croquetes

 

Igueldo-morcilla

Les croquetes que ja sabeu que són per mi una addició, tenien una textura molt líquida que ens va sorprendre positivament i de les ‘morcillas’ només  dir que  quan són de qualitat, és un plat que provoca passions… Però no es limita aquí l’oferta, sinó que podeu trobar entrants molt més ‘refinats’  com poden ser les típiques amanides,  carpaccio, micuit, etc. I per cert i tornant als meus gustos “primitius”, també unes ‘Pochas de Sangüsea’ que em van temptar fortament.

Com segons a Igueldo Restaurant, ofereixen uns pocs plats de peix i uns tampoc no massa nombrosos plats de carn. Però vull deixar clar que no ho dic pas com a queixa. Però d’entre les carns, destacaven el Chuletón de Oyarzun, l’espatlla de cabrit acabada a la brasa, el farsellet de cua de bou i l’elecció de qui m’acompanyava que va ser el garrinet confitat .

 

Igueldo-garrinet

I entre els plats de peix, cridaven l’atenció els xipirons, l’arròs del que tenia bones recomanacions, però vaig optar per celebrar la quaresma amb un excel·lent  llom de bacallà amb tripa de bacallà i pebrot.

 

Igueldo-bacalla

Els vins…

La carta de vins a Igueldo Restaurant, era prou extensa. I amb una secció especial dels vins “recomanats del mes” i amb diferents pàgines, segons procedència. Però comentar que ens  va fer gràcia una que amb  interrogants deia:

 “¿Rioja o Ribera?”,

Que ja ens va donar joc per  teatralitzar una mica i compartir rialles. Però vam tornar a la secció de vins propers i vam escollir un DOQ Priorat i en concret un Cruor 2011, un cupatge de garnacha, carinyena i cabernet , que ja coneixíem i que no ens va pas decebre.

 

Igueldo-cruor

Per acabar i de  postres a Igueldo Restaurant, vam coincidir els dos amb els canutillos rellenos de crema, que van donar un agradable toc final al sopar.

 

Igueldo-postres
Això és una de les dues racions… En total 4 ‘canutillos’… 🙂

El servei diligent i amable. Però pel meu gust, envoltat d’una mica massa de ‘castellanor’ que diria el gran Nacho Sanhauja. Però al cap i a la fi, si vas a un basc, pitjor seria que em parlessin en euskera, que lamento confessar que no entenc. I en positiu, val a dir que tothom entenia el meu català…. (i això no passa sempre eh?… avui mateix en un italià, per fer-los entendre que en lloc de la terrassa, volia dinar dins. Per tant i com no m’entenien, m’ha calgut recórrer al inside).

Finalment us mostro el preu a Igueldo.

 

I per acabar, el RESUM

  • Un restaurant basc recomanable
  • Producte de qualitat
  • Bon servei
  • En conseqüència, un lloc d’aquells per “quedar bé” si cal convidar als consogres… 🙂

Finalment, si voleu saber de qui ho ha escrit o voleu comunicar alguna cosa pel formulari…