La Barraca del Delta, a prop d’Amposta, és un altre dels llocs on podeu gaudir de la cuina marinera i les especialitats de la zona. Molt recomanable

La Barraca del Delta

Ctra Sant Jaume Km 4 (Amposta)

labarracadeldelta.com

Tel.: 977 26 10 97

 

La Barraca del Delta, és un restaurant senzill ubicat a prop d’Amposta i no lluny de lo Riu. Abans de que entreu en dubtes, hi han dos restaurants amb nom La Barraca per la zona. Un tocant l’Ampolla, que també ens encanta i que podreu llegir la seva crònica fent clic a La Barraca a l’Ampolla.

I de fet i a partir de la darrera vista, també ens encanta el que avui publico i al que no havíem anat mai. Però bons amics amb criteri gastronòmic, me l’havien recomanat.
En aquest post parlarem de La Barraca del Delta i a les conclusions, escriuré el que ara voldríeu llegir 😏.

El restaurant està ubicat en mig de camps d’arròs i no lluny del riu. D’entrada destaquen les banderes i en concret alguna estelada, que et garanteix que els «tabarnios» més militants, s’abstindran d’entrar-hi. Ho dic perquè per aquí baix, i incloc Cambrils, en pul·lula més d’un.

El local és molt senzill i de fet no deixa de ser una barraca reconvertida, però per dins està arreglat i t’hi sents bé. I més quan arriben els plats.

La Barraca del Delta interior

Que ofereixen a La Barraca del Delta

Ja imagineu de que va el tema i aquí teniu una petita mostra. Però el que realment sorprèn és la varietat d’arrossos que ofereixen. Fins el punt que vam demanar a qui feia de maître, que ens ajudés, perquè en tenen molts i tots venen de gust.

Amb els plats que vam demanar ja us podeu fer idea. Però si sou més tikismikis i algun dels que vam escollir, és «contraindicat» per a vosaltres, us asseguro que tenen plats més «universals»

Que vam menjar allà

Teníem clar que volíem un arròs i compartir dos primers. Però van escoltar que teníem dificultat per decidir (masses coses que venien de gust), ens van proposar fer mitges racions. Però compte que hi vam anar a primera hora i en aquell moment la cuina no anava carregada. No crec que ofereixin mitges racions quan van a tope a La Barraca del Delta.

Per tant vam compartir 4 mitges racions a quina més bona. I si supereu els emplatats, que ja sé que podrien ser millor, els continguts valen la pena.

Piruletes de granota que suposo portaven aquest nom, perquè incorporaven un osset a l’estil de pal de xupa-xup. Molt bones..!!!.

Cuixes de granota. Delicioses i amb el fregit al seu punt. Un plat habitual per nosaltres, quan ens desplacem al Delta.

Croquetes d’ortigues. Molt bones i meloses, però potser al meu punt de vista, el plat que vaig apreciar menys de l’assortiment. Algun tenia que acabar quart 😂.

Xapadillo d’anguila. Un altre plat fix quan estem per la zona, a quin més bo. Caldria fer un rànquing al Delta, dels «millor xapadillos», una mica a l’estil d’aquells que per BCN, és dediquen a fer rànquings de patates braves 😂😂.

I ja va arribar l’arròs a base de xipirons, cues de llagostí bolets. I ja us dic que va resultar extraordinari. Dels arrossos bons que hem menjat.

Poques vegades ens passa, però a La Barraca del Delta, no vam poder amb tota la cassola. Em sentia angoixat per la derrota i quasi atemorit de rebre bronca. I quan tímidament vaig demanar a la cambrera, que ja el podia retirar, ens va deixar anar un simpàtic “Heu fet faena” i em vaig tranquil·litzar veient que no havíem fet el ridícul.

Postres i vins a La Barraca del Delta

La veritat és que no vam veure ni la carta de postres i la noia de «Heu fet faena» , veient el nostre esforç, ja va dir directament si volíem dos cafès.

La carta de vins prou bé, atès la senzillesa del local i amb preus ajustats. Vam demanar un Morlanda de la DO Priorat, que pel seu baix preu en carta (12€), vaig voler-me assegurar de que no fos un altre. Recordo haver-lo publicat fa quasi 10 anys i ja costava això en botiga: Morlanda_2008 . Una excel·lent garnatxa blanca, de la DO Priorat, amb aportacions de Macabeu.

La barraca del Delta

Reflexions / Conclusions de La Barraca del Delta

El lloc és molt senzill, però tant el menjar com el servei, són de destacar. Vam filosofar una mica mentre dinàvem, amb les diferències entre el Nord i el Sud de Catalunya. Seria llarg d’explicar aquí, però realment el sud, està com menys valorat i és injust.

És clar que a La Barraca del Delta, els plats no arribaven emplatats amb cura, al damunt d’una vaixella cara, buscant simetries i posant algunes herbetes decoratives, però el producte és impecable, així com la seva preparació. I pels que surten rajant dels preus del Nord, aquí sortirien amb un somriure.

I ara comento el que espereu. Que quina Barraca m’agrada més?. Doncs no em sabria definir, perquè la de l’Ampolla té com punts forts, l’entorn tocant sorra i pels que “venim de Cambrils”, que s’hi arriba abans.

I La Barraca del Delta té com més autenticitat a l’estar en mig del Delta i ser una barraca de veritat. Però en els dos llocs, he menjat molt bé i he estat ben atès. Per tant i en el meu cas, alternaré els dos llocs.

La barraca del Delta tiquet

RESUM

  • Un lloc senzill, però amb encant a prop de lo Riu
  • Molt bon producte
  • Servei amable que pretén que ho passis bé
  • Bona RQP
  • En conseqüència un lloc recomanable a Restaurants del Delta

Altres restaurants per la zona sud de Catalunya

Si voleu accés a una mini-Guia de restaurants, que tinc feta de la part costanera del Sud de Catalunya, feu clic a De Tarragona al Delta. Quan la vaig fer, aquest no estava incorporat, però ho estarà en no masses dies.