La Salseta a Sitges, és un restaurant molt recomanable, que ofereix cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero

La Salseta

Sant Pau, 35 (Sitges)

lasalseta.com

Tel.: 938 11 04 19

La Salseta entrada

La Salseta a Sitges, és un restaurant al que feia molt de temps que volia anar. Quasi tenia la mala consciència d’haver-lo recomanat en moltes ocasions, sense haver-hi estat mai.

Ara potser pensareu que soc un fantasma, com alguns que volten per les xarxes, fent el fatxenda com si els coneguessin  tots. I quan els pregunten, busquen corrents a Google i es fan el xulo.

La meva història és diferent. Feia molts d’anys que no trepitjava Sitges i un dia algú de confiança em va recomanar amb entusiasme La Salseta i el vaig anotar.

I a la propera que algú em va demanar per Sitges, li vaig dir «jo no he estat, però algú de confiança, m’ha dit que molt bé». I al cap de pocs dies, feed back excited . I així de mica en mica, com una progressió, fins que ja les darrers vegades, el recomanava sense explicacions.

I aprofitant que per la tarda, volíem treure el cap pel ViJazz de Vilafranca, vam anar cap allà a dinar. Com era d’esperar, ja puc avançar que La Salseta, ens va encantar, com veureu a través dels següents paràgrafs.

Filosofia de La Salseta

De l’any 1990, que ofereixen cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero. I que per pròpia convicció els agrada recolzar el treball dels petits productors de la comarca del Garraf i  de qualsevol lloc que produeixin aliments ecològics amb la filosofia de Slow Food.

L’objectiu que persegueixen, és que menjar al restaurant la Salseta,  sigui una experiència diferent, lluint d’una gastronomia pròpia.

Que vam escollir…

A més de la carta, tenen un llistat dels suggeriments del dia, amb ofertes prou interessants com la terrina freda de conill amb tòfona d’estiu, que ens va encantar. Prèviament ens van servir com entreteniments, un parell de croquetes de pollastre de corral i una crema de carbassó.

I ja va arribar la terrina,

La Salseta terrina

Tot seguit vam compartir un altre plat que ens va sorprendre i que mentre el gaudíem, ja discutíem com fer-lo a casa: L’albergínia escalivada amb encurtits i maionesa i sardina fumada. Un altre plat que vam gaudir molt.

La Salseta alberginia

I com plat principal, vam demanar l’arròs a la sitgetana, un caldos mar i muntanya, que va mantenir el bon nivell  dels altres plats. El mostro abans de servir i també al plat. Un arròs molt ben treballat!.

La Salseta arros

Carta de vins i postres

També i per arrodonir, disposen d’una bona carta de vins i amb vins de proximitat , dels que vam escollir un escumós i en concret el Clos Lentiscus rosat, excel·lent com sempre.

Per últim, bona selecció de postres, de la que ens vam decantar per compartir un pastís borratxo de malvasia.

Conclusions / reflexions a La Salseta

És un d’aquells llocs, dels que vaig sortir «excited». Ja sé que aquestes sensacions, són subjectives, però és un d’aquells llocs, en que l’oferta, coincideix amb els meus gustos i això fa que llavors, tot flueix de manera plaent. En conseqüència, ganes de tornar-hi, tot i que Sitges, quedi una mica en zona fosca, en les meves rutes Cambrils – BCN.

I tot i estar a tocar el passeig marítim, no disposa de terrassa exterior. I això pot ser un handicap per la gent molt urbanita, que quan surt un cap de setmana, desitja menjar a l’aire lliure, malgrat les condicions, puguin ser poc favorables.

En concret i al sortir del restaurant per anar a buscar el cotxe, vam observar terrasses, amb bastant de públic, deglutint alguns arrossos d’aquells que no entren massa pels ulls. I això en mig d’una xafogor extrema, pot ser un càstig important.

La Salseta compte

RESUM

  • La Salseta està situat a tocar del passeig marítim de Sitges
  • En un local petit i acollidor amb poques taules
  • Important reservar en dies punta
  • Cuiden molt el producte i la seva proximitat
  • Els plats molt ben elaborats
  • Amb servei professional i amable
  • La RQP és correcta
  • En conseqüència un lloc a tenir a l’agenda quan aneu per Sitges

La meva web, no mostra masses restaurants de fora de BCN. Ni tampoc masses fora del sud de Catalunya. Per tant, aquest queda ubicat en la categoria altres_comarques, que veureu si feu clic.