Les Fonts Cambrils és un lloc que sorprén pels seus arrossos, en un local senzill i un pel allunyat de la zona més turística.

Les Fonts Cambrils

Carrer de Cristòfor Colom, 1 (Cambrils)
No tenen web actualitzada
TEL.: 977 79 33 52

Les Fonts Cambrils exterior

Les Fonts Cambrils

No és el primer cop que parlo d’aquest senzill restaurant,  que vaig descobrir fa anys, a través de comentaris a les xarxes. La curiositat em va portar a buscar on era Les Fonts Cambrils i va resultar que estava a 5 minuts a peu del nostre antic apartament. Passàvem sovint pel davant sense imaginar-ho.

Les Fonts Cambrils, és un dels llocs més sorprenents que podeu trobar al bloc. Costa d’imaginar que darrera la imatge exterior de lloc tipus bar senzill, puguis trobar un lloc amb aquell nivell d’arrossos. I oferts amb una senzillesa que enamora, però també amb un orgull de família, que saben que són bons.

I els darrers anys les Les Fonts Cambrils, ha fet un rentat de cara, que ja dona més imatge de restaurant. Si superessin un petit racó al voltant d’una màquina escurabutxaques, que reitero, queda en un racó mig amagada, ja la seva imatge seria total de restaurant.

En tot cas, ara ja les copes són dignes, l’ofert de vins senzilla, però acceptable, la TV segueix penjada en el seu lloc, però apagada. I l’oferta d’arrossos i peix continua al seu gran nivell.

Els arrossos de Les Fonts Cambrils

Un exemple de la selecció d’arrossos que ofereixen a Les Fonts Cambrils, però també és lloable l’oferta de plats de peix. A més sempre hi han arrossos «suggeriment del dia» com el que vam demanar.

Ofereixen també la possibilitat d’emportar-se algun arròs en plan take-away. I aquí podeu veure una mostra, d’un que vam encarregar fa uns mesos a  Les Fonts Cambrils i el vàrem compartir a casa amb uns bons amics.

Que vam menjar a Les Fonts Cambrils

Aquest cop vam quedar a Les Fonts Cambrils, amb uns amics i vam triar coses per a compartir. Com a mostra d’honestedat, s’ha de dir que sempre ofereixen i recomanen el seu «menú arròs». I el menú és molt recomanable i més d’un cop l’hem agafat. En la darrera visita amb el Jordi Castaño, ell ho va publicar i ho podeu veure fent clic a La Cuina del Mindundi. En aquella ocasió, jo no el vaig publicar.

Tot i ser quatre, no vam demanar massa cosa, però si la suficient per quedar satisfets. Però mirat des de fora, quasi dona la sensació de comanda pobre. Vam començar amb els seus ben coneguts calamars a la romana,  que coneixem d’altres vistes a Les Fonts Cambrils. I són dels que valen la pena i a sota l’arrebossat, hi ha calamar de veritat. També unes gambes blanques de Tarragona.

Les Fonts Cambrils gamba

I com plat principal a Les Fonts Cambrils, arròs de cranc blau, que venia com suggeriment. Curiosa aquesta varietat de cranc blau, que està catalogada com invasora i una mica temuda per la seva agressivitat. Però en canvi a nivell gastronòmic resulta molt apreciat. L’hem provat en altres ocasions, simplement bullit i en aquesta ocasió en arròs. I en conseqüència, donem fe de que s’aconsegueixen arrossos de molt bon nivell. Com que no vaig negociar jo la comanda, tinc dubte en un tema. Crec que vam demanar arròs per a tres, atès que les racions són abundants. Però ara m’adono al veure el compte de Les Fonts Cambrils que ens van facturar per dos i de fet, per les racions que pertocaven de cranc, també semblava per a dos.

Les Fonts Cambrils arros

Postres i vins a Les Fonts Cambrils

I aquest va ser l’àpat , que va acabar amb quatre postres: Un tiramisú i un flam o púding i dues postres de gelat de mandarina, que són els que veieu acompanyats de la teula ametllada. Els postres correctes i prou bé en un lloc en que no són pas l’oferta principal.

La carta de vins de Les Fonts Cambrils, segueix sent bàsica, però al menys actualment trobes vins bevibles. Aquesta garnatxa blanca del Celler de Batea, va acompanyar bé, oferint bona complexitat aromàtica, amb tocs cítrics.

Conclusions a Les Fonts Cambrils

Un lloc interessant en el ventall gastronòmic que ofereix Cambrils. No està en primera línia, ni es presenta molt atractiu vist de fora. Però estic content d’haver-lo recomanat i de rebre sempre feed backs positiu. Sabeu que la paraula no m’agrada, però he fet d’influencer en aquest cas 🙂 . I com és habitual en mi, la gent del restaurant només em coneixen com client relativament habitual, poc xerraire i en cap cas imaginen tot el que he escrit d’ells. Però ells viuen molt allunyats de les xarxes 🙂 .

I no disposo del tiquet, però recordo que va passar poc dels 100€ , sent quatre persones, tot i que amb una sola ampolla de vi.

Recordeu que a la pestanya “per localització”, podeu veure altres restaurants de la zona, o també fent clic aquí.

RESUM de Les Fonts Cambrils

  • Local molt senzill, que exteriorment té aspecte de bar
  • Els arrossos que preparen , són de gran nivell
  • Pels que  vivim a Cambrils, és una excel·lent opció per encarregar per a casa
  • Preus molt continguts
  • Tracte familiar i amable
  • I en conseqüència, molt recomanable si us cenyiu a la senzillesa del local