Mala Hierba és un restaurant sorprenent i ben recomanable. Amb un local acollidor i amb encant. Actualment ja és una realitat, amb  cuina de molt bon nivell. El servei és amable i professional. l’únic handicap, és el no ser massa cèntric

Mala Hierba

Calle Funoses Llussà 2 (Teixonera)

www.malahierba.barcelona/

Tel.: 932 13 50 05

Mala Hierba

Mala Hierba

De nou tornat a Mala Hierba, un lloc on em va emplaçar un bon amic i que em venia de gust tornar-hi i veure en directe i la seva evolució des de que el vam incloure a la Guia 3(o+)aTaula.

I ja us avanço que no només s’ha mantingut, sinó que ha evolucionat en positiu.

És un lloc que està en un gran moment i el gran handicap que té, és la seva ubicació. Sé que això enfada als que viuen al barri, com ho van manifestar alguns a través dels comentaris en el post anterior. Però no em negareu que és difícil arribar allà, amb impossibilitat de trobar un aparcament proper.

Quina és l’oferta a Mala Hierba

L’oferta del dia que vam anar, anava des d’un interessant menú de feiners de migdies a 15€ , fins a un menú degustació de 10 plats i 60€, que crec cal reservar, passant per una carta prou àmplia i amb coses sorprenents.

Només a tall d’exemple i sense repetir els que vam demanar, trobem plats com la “Panizza fregida amb rave wasabi, sardina fumada i ceba en agredolç o la ceba DOP Fuentes de Ebro, al forn, sota sal, musclos, crema d’ametlla i safrà. I de la secció peixos el fetge de rap a la planxa, amb figues, bledes i salsa de vi negre.

Que vam acabar demanat

Però qui m’acompanyava li venia més de gust una mena de menú degustació, però amb la bona entesa de que tampoc volíem sortir massa tips. Diríem que un menú degustació light

Per començar amb una sorpresa. Un mol·lusc semblant a l’ostra anomenat llimona o bunyols de mar. Com una ostra allargassada, amb gust cítric bastant intens i amb la closca flexible. Poques coses hi han que no hagi tastat a aquestes alçades i aquesta va ser una. Ens van sorprendre a Mala Hierba.

El fonoll fet a baixa temperatura, amb tripa de bacallà

Carabassa al forn a l’all negre amb fosa de parmesà, cruixent de curri i ceba vermella

Burrata amb garoines i rovell d ou

Carxofa del prat amb crema de tupinambu i pols te matxa. I ens va arribar amb una altre carxofa, com si estés planxada. I perdoneu la repetició de paraules: planxada «a la planxa».

Omaso de vedella i a amb galera marinada i alga còdium. El nom omaso, correspod a una part de l’estòmac de vedella. I per cert, un dels plats que em va encantar. Feia anys que no tastava «omaso». I per mala pata em vaig oblidar de fer la foto 😓😓😓.

Patis de llimona fumat, amb oli d’oliva, escates de sal i gelat de merenga. I tot i que soc poc de postres, he de reconèixer que estaven ben encertades.

Tiramisú calen i fred

Conclusions de Mala Hierba

En aquests moments i en la meva opinió, està en el top de llocs de BCN, que fan aquest tipus de cuina creativa. I ofereixen plats que no desmereixeren en més d’un estrellat.

Mala Hierba,  pot jugar a la lliga de llocs amb més aire de restaurant, com alguns dels meus preferits. Cito a tall d’exemple el recentment publicat Sense Pressa o Racó d’en Cesc. Tot i que en aquests dos, el confort, aporta un plus addicional.

Però competeix amb força avantatjà, en la lliga dels llocs moderns i més informals. Ara m’ha vingut al cap, un lloc lloat per molta gent, que fins i tot també tenim a la Guia. Un lloc on les nits del «repartiment» d’estrelles Michelin, es refugien aquell cuiner que escriu i el seu fidel xofer i ploren perquè el seu refugi, no està mai guardonat per la  Michelin 😂😂😂.

I dic tot això perquè si Mala Hierba estès en la zona Eixample, brillaria igual o més que llocs com aquest que tinc al cap. I no és que ara no brilli, però entre allargar-se per la zona d’Enric Granados o pujar allà dalt, no es comparable.

En tot cas, Mala Hierba és un lloc us el recomano si o si. Us puc garantir que us agradarà.

El beure, va ser un dels meus champagnes de capçalera. El Charles Heidsieck

El preu va ser el d’un menú degustació light, doncs vam pactar que arribés amb menys plats. I el preu del Champagne, imagino que van aplicar preu de cost, doncs qui m’acompanyava, és l’importador d’aquesta marca.

RESUM Mala Hierba

  • Ubicat en un local senzill i una mica sorollós en funció del públic
  • Però amb plats sorprenents i alguns que no desentonarien en un estrellat
  • El handicap, és arribar-hi amb vehicle propi (de 4 rodes)
  • La RQP és bona
  • I el servei és eficaç, proper i amb un agradable estil informal
  • En conseqüència Mala Hierba, és recomanable sense cap dubte.

Punt de vista de Mala Hierba, en la darrera visita amb 3(o+)aTaula

Si voleu veure la crònica de quan hi vam anar, ara fa 5 mesos amb els companys de 3(o+)aTaula, feu clic a:

www.tresomesataula.cat

Finalment si voleu saber més de qui ha escrit el post, feu clic a: