Mextizo, és un restaurant elegant en que podem trobar opcions mexicanes, però també mediterrànies. I amb les dues opcions ben integrades.

Mextizo

Diputació, 239
http://mextizo.es/ca/
T. 935 41 46 23

Mextizo entrada

Mextiso, és un d’aquests llocs dels que t’arriben bones referències. Un exemple és el post que va penjar la ‘guest’ Esther Meya en aquest mateix bloc, que podeu veure fent clic a Mextiso_Esther, així com altres feed backs, que he rebut de gent amb bon criteri gastronòmic.

També voldria recordar que aquesta crònica de Mextizo, és de finals de 2016. I fins el moment, no he fet cap de nova. Però en una segona visita posterior, el lloc tot i correcte, no va brillar com en aquesta.

Pel que havia llegit i vaig comprovar, la seva carta es divideix en una secció mexicana i una més “nostra”.

I quan ja havíem decidit la comanda, el maître amb gran amabilitat, ens va intentar reconduir-la, cap a una opció més de “fusió”. Però ens venia més de gust tastar els seus ‘tacos’, que anar de ‘mediterranis’. Tot i que pel que vaig poder observar de les taules veïnes, la pinta d’aquests plats, era molt bona.

Mextizo , passant pel carrer, no dóna la sensació de confort i elegància, que té realment a l’interior. De fora sembla un bar elegant i modern. Però a la que et condueixen per un llarg passadís, descobreixes una sala molt ben decorada, amb taules amplies i convenientment separades i un servei molt professional.

I bona feina deuen haver fet, perquè en un dimecres nit en que el Barça jugava a Champions, la sala presentes un magnífic aspecte, amb la totalitat de taules visibles, pràcticament plenes. I per cert, era també la nit de la gal·la de les estrelles Michelin.

Oferta gastronòmica a Mextizo 

L’ oferta de Mextizo , la podeu veure a la seva web i nosaltres, tal com ja he comentar, vam optar per les opcions ‘mexicanes’ que realment van estar a primer nivell. Vam començar per un guacamole, que ells anomenen ‘pátrio‘. També un Ceviche, uns tacos de ‘tinga’ amb pollastre, uns de garrí, uns de rostit. I per últim,  unes ‘quesadilles‘ de bolets, tots ells a excel·lent nivell, però si algun mereix menció especial, seria el de rostit. En la darrera de les següents imatges, podeu observar l’assortiment de salses amb diferents punts de picant.

Mextizo guacamole
Mextizo cheviche
Mextizo tinga
Mextizo tacos 1
Mextizo tacos 2
Mextizo quesadillas

I com és habitual en nosaltres, quan un sopar discorre molt a gust, la sala és còmoda, l’entorn agradable i no hi ha soroll (quanta exigència !!), vam demanar postres. I ho fem per allargar la vetllada, que per gust al dolç. La tria a Mextizo , va ser de pinya colada i de textures de xocolata molt ben aconseguides.

Mextizo piña colada
Mextizo textures xocolata

La carta de vins és prou complerta, però tendint a vins de preu no econòmic. Vam triar un dels bàsics, el Sol i Vent de cellers Espelt de la DO Empordà, un vi negre, jove, ecològic fet base de garnatxa negra, monestrell i sirà que va estar prou bé, mostrant-se expressiu, complex i saborós, amb tanins fins i molt presents.

Mextizo sol i vent

Conclusions i batalletes a Mextizo 

I tal com he comentat abans, era la nit de les estrelles Michelin.  I a mitja tarda, ja m’havien avançat en plan confidencial, alguna de les novetats.  I va ser motiu de conversa i conya, doncs si el restaurant que havia publicat fa pocs dies, acabava de guanyar una estrella, si fèiem un anàlisis objectiu, aquest en mereixeria dues… I que consti, no dic pas les mereixi, sinó que estic plantejant un tema comparatiu…. (guàrdia pretoriana del Pellicer, millor calladets eh?). A posteriori, escric que el lloc que va guanyar l’estrella, no va tardar massa en xapar #ahílodejo ☺️

Abans d’entrar a Mextizo, al passar per davant de Fastvínic, ara ja tancat, em va venir a la memòria, la primera trifulca al bloc. Vaig fer una mica de conya, al voltant de les copes sense peu i vaig rebre l’atac d’algú “que hi entenia molt”. Defensava les copes sense peu i que va acabar amb el presumpte insult de “calb de merda”. Quins temps aquells en que fins i tot el ‘crític farsarius‘ intervenia ??. Com diria en Piqué: Fastvinic, #contigoempezótodo.

Mextizo tiquet

RESUM de Mextizo 

  • Sala, servei i ambientació sorprenent
  • La secció mexicana de la carta, és per agradar fins i tot als que no en som fans
  • Molt ben ubicat a pocs metres de Monvínic i del desaparegut Fastvinc (RIP)
  • Si continuen en la línia, pot convertir-se en un referent a BCN
  • Dels llocs que surt amb ganes de tornar-hi