Nairod restaurant, és una interessants novetat a BCN, que ara per ara ofereix bones sensacions.  Ocupa el local on havia estat Alvart i fa uns anys Le Petit Bergerac. 

Nairod Restaurant

Aribau, 141

De moment sense web

Tel.: 938 089 260

Nairod restaurant entrada

 

Nairod Restaurant

De nou trobada dels 3(o+)aTaula, en la que en realitat vam ser un 2aTaula. Amb proposta de l’Esther i la crònica conjunta, ha estat redactada pel Jordi, en consens amb tot el grup.

Nairod restaurant, ocupa l’espai on havia estat recentment Alvart i just abans, Le Petit Bergerac. Alvart va ser un lloc amb bona cuina, però al meu parer el servei no estava a l’alçada. Va ser el lloc del meu «incident» amb la sommelier, que per valorar un Montsant, em va dir «le gustarà porqué parece un Rioja».

En canvi Le Petit Bergerac, era un restaurant francès, que de manera modesta, representava dignament la cuina de base del país veí. Oferien migdia i vespre un menú ben interessant, del que encara recordo el plat de ronyons, que havia demanat en més d’una ocasió.

La visita a Nairod restaurant

Nairod restaurant, sembla sumar-se a la moda dels llocs petits amb la cuina a càrrec d’un sol cuiner. Recordeu que fa no massa he escrit sobre Direkte a la Boqueria i Bisavis al carrer Tavern. Sé que no són equivalents, doncs aquests dos darrers són barres, però és curiosa la tendència. Podria donar per filosofar una mica.

Com és lògic, la carta de Nairod restaurant és curta, però amb opcions ben pensades. O al menys coincidents amb els nostres gustos, perquè no existeix el concepte «carta curta canònica».

Van estar molt amables i puc donar fe de que no ens coneixien de res. I en canvi vam rebre detalls, suposo que degut a la novetat. Invitació a copes de cava i una truita de patata i ceba a la minute amb tòfona, que no havíem demanat i que va ser un dels plats a destacar.

Nairod restaurant truita

Ens va sobtar i agraïm la generositat a Nairod restaurant. Vam entendre que era cosa dels «primers dies» una mica com si fos una promoció. Però ens va estranyar quan al llegir la crònica d’en Regol, en que ell mateix diu que hi va anar a la pre-estrena, a portes tancades, mostra el tiquet, sense cap descompte. I això que es dedueix que es coneixen amb el cuiner.

Fins i tot en un moment de mals pensaments, ens va passar pel cap que no fos un tiquet simulat. Però ràpidament ens va marxar aquesta idea, doncs amb la nostra candidesa, no imaginem que puguin fer-se tiquets simulats. Oi que no?

Que ofereix la carta de Nairod i també quins vins.

Al post comú escrit pel Jordi del que teniu enllaç al final, veureu els plats i el cost total. Però reitero que a la carta hi ha oferta prou interessant. A més dels que vam demanar, ens vam quedar amb ganes de tastar l’ensaladilla, el guisat de carxofes i pèsols amb suc de bacallà. I també les rilletes de perdiu escabetxada. Ja tindrem més ocasions.

La carta de vins  a Nairod restaurant, prou bé i amb referències properes. I sense les modernes restriccions de que cal beure si o si, vins naturals. Vam escollir un que ja coneixem del celler de Vins del Tros. El Ay de mi. Fet a base de garnatxa, complementat amb sirà. Un vi agradable i ben equilibrat.

Conclusions a Nairod restaurant

La primera visita va ser molt prometedora. El xef, aporta un bon currículum (vist al post del Regol, que ja sabeu jo mai m’assabento d’aquestes coses). Per tant un lloc que sembla tenir futur i en una ubicació cèntrica. Tot i que això té la seva contrapartida, al ser també una zona amb molta competència en restauració.

El servei de sala a Nairod restaurant, reduït a una sola persona també, molt atent i agradable. I els plats ben elaborats cuidant molt les matèries primeres.

El risc d’aquests projectes unipersonals, pot ser el cansament. El treball en solitari és dur i en aquest món més. Però si hi ha perseverança, li augurem l’èxit que mereix.

Link al post conjunt de 3(o+)aTaula

Si voleu veure les fotos dels plats, el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a tresomesataula.cat,

I si voleu veure altres restaurants que tinc publicar per la zona, feu clic a,

Nairod Restaurant barri