Racó d’en Cesc, és un dels llocs dels que BCN pot sentir-se’n orgullosa,  funcionant  en paral·lel a les mogudes gastronòmiques actuals, però oferint també detalls de modernitat. Cuina de molt nivell, servei molt professional i a un preu més que raonable..  

Racó d’en Cesc

Diputació, 201


www.elracodencesc.com

TEL.: 934 53 23 52

Racó d'en Cesc entrada

Racó d’en Cesc

Racó d’en Cesc és un restaurant dels de renom a Barcelona. En conseqüència, sempre surt a totes les “llistes” imaginables de restaurants recomanables, sent un lloc del que saps en sortiràs sempre satisfet. Amb molt bon nivell de cuina i servei, però que en canvi està allunyat de les mogudes gastronòmiques, que remouen BCN.

Sé que els que em llegiu habitualment, pesareu que ja he parlat d’aquest lloc en més d’una ocasió, però perquè m’he de reprimir de parlar de llocs, dels que en soc clients si a cada nova visita em sorprenen?.

L’he publicat més d’un cop  en aquesta mateixa web i al també a setmanari en que col·laborava i amb els que recentment vaig decidir partir peres:

Racó d'en Cesc QueFEM

I ara que feia alguns mesos que no anava a Racó d’en Cesc,  just quan estàs allà, t’adones de que encara queden llocs amb les taules ben parades, separades suficientment unes de les altres i amb un servei rodat, professional i amable.

I amb uns preus, del mateix ordre de magnitud que els d’altres llocs que no assoleixen cap dels punts bàsics que he enumerat abans. I surts d’aquells pensant lo gilipolles que has estat anant a llocs #holachicos_style, però que el bon rollo, no es manté a l’hora de presentar el tiquet. Llocs dels que surts pensant  “ … no ha estat malament, són prou originals…”, però que quan compares punt a punt, t’adones de que has fas el babau. Ja sigui menjant en una puta barra  o perquè has acabat cridant per poder conversar. O encara pitjor, perquè t’ha calgut  escoltar la conversa de la taula que està a 20cm de la meva.

Que es menja a Racó d’en Cesc…

La carta no és massa llarga, però amb l’afegit dels suggeriments del dia, el ventall per triar és més ampli. I en aquesta ocasió vam començar compartint dos dels plats que venien com suggeriments. Una coca de bolets amb mozzarella affumicata i una terrina de porc ibèric. Els dos van passar amb molt bona nota. Primer van servir uns aperitius i els dos plats ja van arribar compartits. Per tant a la foto, veieu mitja ració.

Racó d'en Cesc aperitiu

Racó d'en Cesc terrina

Racó d'en Cesc coca

Com plats principals a Racó d’en Cesc,  uns calamarsets farcits de botifarra negra i acompanyats d’encurtits per qui m’acompanyava i jo vaig agafar un primer que em venia de gust i que eren uns cigrons amb llagostins. I amb llagostins molt bons. Res a veure amb la insipidesa a la que ens han habituat amb determinats llagostins.

Racó d'en Cesc calamars

Racó d'en Cesc cigrons

L’apartat de vins… i també de cerveses…

La carta de vins de Racó d’en Cesc, és realment completa, amb diferents denominacions d’origen que permeten triar de gust i amb bona representació de vins de proximitat. Però sempre deixo el vi a mans de l’Edgar, el seu sommelier. I això només ho faig quan confio plenament amb els coneixements i amb el tracte personal (es a dir quasi mai 🙂 ).

En aquesta ocasió ens va arribar el Pura Vida de Cellers Underground (Costers del Segre). Un vi senzill però molt correcte, que va acompanyar molt bé els plats que havíem escollit, sense restar – lis protagonisme.

Racó d'en Cesc pura vida

La secció de postres és atractiva i vam compartir uns cucurutxos de lemon pie, que van aportar una cloenda prou fresca a l’àpat.

Racó d'en Cesc postres

CONCLUSIONS de Racó d’en Cesc

Com ja he dit abans, Racó d’en Cesc, és un restaurant dels que BCN, pot sentir-se orgullosa. El local no té vistes al mar,  ni tampoc ofereix modernor, tot i que si molta dignitat. Però a canvi ofereix un nivell de cuina i un tracte, un esglaó pel damunt de la mitjana. Sinó no hi heu estat mai, ja tardeu 🙂

El Racó d’en Cesc, porta trenta anys obert, compta amb el xef Toni Romero al capdavant de la cuina. A més d’un servei de sommelier molt acurat a càrrec de Edgar Rodriguez, fins el punt que, a més dels típics maridatges amb vins, ofereixen un menú específic, harmonitzat amb cerveses artesanes de qualitat. A més, disposen de sales privades amb diferents capacitats que permeten trobades de feina o familiars.

I quan recomanes Racó d’en Cesc i expliques, les seves virtuts, sempre trobes qui et replica… “Ohhh… però deu ser car!“. Doncs no ho és i si entrem en temes de RQP global, fins i tot obtindrien nota destacada.

I Racó d’en Cesc, és un dels 50 restaurants de la nostra Guia 3(o+)aTaula

La podeu descarregar en PDF,  fent clic a:

 

 

Racó d'en Cesc preu

Racó d'en Cesc tiquet

RESUM de Racó d’en Cesc

  • Restaurant amb cuina de molt bon nivell
  • Servei àgil i professional
  • Carta de vins de molt bon nivell
  • Amb sommelier professional i sense fantasmades
  • I pels fans de la cervesa, els seus maridatges amb cerveses artesanes, són modèlics
  • En conseqüència, molt recomanable

I si voleu el punt de vista global de Racó d’en Cesc , segons 3(o+)aTaula, feu clic a

Veureu les fotos de tots els plats,  el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a:

Racó d'en Cesc tresataula