Tres restaurants curiosos
a París

No pretenc ni de lluny fer una “guia”, sinó comentar tres exemples totalment diferents de la immensa oferta gastronòmica que ofereix aquesta ciutat i també deixar-ho escrit com recordatori, per a properes visites.

 

1.-Restaurant Bouillon-Chartier

Un lloc popular per viure una experiència singular a preus molt baixos i amb “une ambiance” que cal veure 

 

2.-Allard

Ja fa temps que està de moda a París, el recuperar “ancients bistrós” per modernitzar-los i en aquest cas, a càrrec d’Alain Ducase… I més o menys ho aconsegueixen, amb tot funcionant molt bé, però sense massa ànima, a no ser que ens suggestionem … 🙂

 

3.-Au Pied de Cochon

Fa tants d’anys que existeix aquest lloc i obert 7 dies per setmana les 24h (!!), que l’acabes imaginant  com territori guiri, però en la darrera visita vam constatar, que segueix anant-hi públic francès que no vol deixar perdre aquest “imprescindible” sense massa “collonades” i amb bon producte i servei.

<<<<<<<<<<<<—–>>>>>>>>>>>

1.-Restaurant Bouillon-Chartier

7 rue du Faubourg Montmartre
75009 Paris. Metro Grands Boulevards
http://www.bouillon-chartier.com/fr/

Ja el vaig descriure en un anterior post, ara fa més o menys un any i que podeu llegir fent clic a Restaurants de París 2015.

Cèntric (estació de metro Grands Boulevards i a prop de la Madeleine), amb una entrada al final d’un pati, preparada per organitzar les cues que es formen els dies punta i obert non stop de 11:30 del matí fins a les 12 de la nit, tots els dies de la setmana.

La sala està ambientada de fa molts d’anys amb aire d’estació de tren i si vas dos, és segur que et toca compartir taula i per experiència, fins i tot conversa, doncs l’ambient s’ho porta….

Carta amb alguns preus increïbles i tot i que sense cap aspiració gastronòmica, tot està de bon menjar.

 

Si no heu estat mai, recomano visita, però busqueu dia i horari que no requereixi de fer cua, doncs llavors pot perdre una mica l’encant. No accepten reserves…

 

 

<<<<<<<< —– >>>>>>>>
Observeu el porter – voiturer… 🙂

2.-Allard

41 Rue Saint-André des Arts,
75006 Paris. Metro Odeon
www.restaurant-allard.fr
T: +33 1 58 00 23 46

Forma part d’una tasca de “recuperació” d’antics (i abans autèntics) bistrós de la mà de Alain Ducase…. Amb un menú de migdia de 36€ sense beguda i amb una carta amb plats d’un preu mitjà de 24€ pels entrants i 44€ pels segons. Les postres estan al voltant dels 10€ i quan obres la carta de vins, el preu mitjà s’apropa a les 3 xifres, però tampoc és tant estrany això a París, en llocs una mica bé com aquest en que té fins i tot, porter – voiturer…  🙂

Ben organitzats, tot rutlla bé i si tens bastanta imaginació, pots arribar a imaginar-te que estàs en un bistró autèntic i elegant. Menjar excel·lent, molt ben presentat i combinat, molt bon servei, però llunyà als orígens bistró que volen donar a entendre… En la mateixa corda i de la mateixa empresa, teniu a París: Aux Lyonnais i Benoit… Ens van donar això i més.. 🙂

 

Asperges vertes de Provance en vinagrette oeuf mollet

 

Poêlé d’escargots et giroles

 

Filet de lieu jaune au beurre citronée

 

Navarin d’agneau, légumes printaniers

 

Postres…. 🙂

En tot cas,  recomanable per visitar algun lloc “a la page” a París i ben cèntric a Saint Germain, metro Odeon.

 

<<<<<<<< —– >>>>>>>>

3.-Au Pied de Cochon

6 Rue Coquillière
75001 Paris.  Metro Les Halles
http://www.pieddecochon.com/

T:+33 1 40 13 77 00

És d’aquells llocs que publicant-los pots donar la sensació de “fer el pagès o el guiri per París” i ves que no surti algun dels meus estimats anònims amb aquest tema.

Amb horaris de 24h obert tots els dies i amb una carta variada que va des de marisc o sigui els seus plateaux des fruits de mer, la seva sopa de ceba, les excel·lents ostres Gillardeau, com les que vam demanar,

 

Només quedaven dues quan ens vam recordar de fer la foto..!!

I sense oblidar el seu tàrtar i el seu Pied de Cochon o un plat especial que a més del peu, conté altres parts nobles i que porta per nom Tenptation de Saint-Antoine. i que curiosament no havia demanat mai i aquest va ser el primer cop…

 

Hi vaig anar el primer cop fa més de 30 anys i cada 4 o 5 anys m’agrada veure si es manté i si que ho fa…En quant al públic a part dels orientals que devoren París (en tots els sentits), es troba també molt públic francès, potser cercant la nostàlgia, però no pas tronat (que a França també tenen  públic tronat). I amb això d’obert les 24h, sempre m’ha entrat curiositat de qui pot estar sopant allà a les 4 de la matinada….

Si no heu estat mai, al menys mirar-lo de fora per fer-se la idea i veure l’ambient.