Rilke: Una novetat de 2017 a BCN, que per lògica hauria de convertir-se en un lloc de referència. La seva escenografia s’ho val i la cuina és de bon nivell.  

Rilke

Mallorca, 275, entresòl

www.rilkebcn.com

Tel.: 937 64 89 52

Rilke-sala

Quan vaig llegir les primeres cròniques d’alguns “escrividors professionals”, amb tota mena de detalls sobre la decoració i amb frases altisonants com el títol “La vieja Europa o cómo sentirse austrohúngaro”, així com les explicacions sobre el nom del lloc inspirat en el poeta Rainer Maria Rilke, vaig pensar que com en tantes ocasions, marejaven la perdiu. Quan no estan molt convençuts, jugen amb les paraules per fugir d’estudi i no enfangar-se (o en –sorrar-se) 🙂 🙂

Però recentment he estat en dues ocasions i he de reconèixer que el lloc val la pena. La sala és de lo millor que pot oferir la BCN actual a nivell de restauració. I la cuina té nivell i l’assessorament del xef de Gresca, que ja ens dona idea de l’etil que trobarem.

El primer cop que vam anar ara deu fer un mes, ja el volia publicar. Però com els companys de 3(o+)aTaula, també volien anar, m’he reservat la crònica per ara. I per tant les fotos que publico aquí, no coincideixen amb les del dinar conjunt que trobareu al link. També dir que les següents fotos, són d’un sopar i la llum artificial, no ajudava massa.

Corresponen a una cecina que vam compartir i un excel·lent arròs de peix de roca, que vaig demanar tot i ser per sopar.

Rilke-arros

Rilke-cecina

Resum

Es tracta d’un lloc que promet molt. La lògica ens diu que hauria de triomfar, i això pren més força quan fas la comparativa d’aquest lloc relaxant, elegant i amb bon servei, amb d’altres que trobem a BCN, amb incomoditats quasi de jutjat de guàrdia, pagant un cost del mateix ordre de magnitud.

Però el problema, és que hi ha molt de públic, que ha perdut el concepte del que hauria de ser un restaurant. Potser els anys de crisis, ens han acostumat al soroll i a les incomoditats. Molta gent de les darreres generacions, s’ha criat dinant o sopant amb el TV en on, de tal manera que ja no saben menjar sense soroll i crits de fons.

En fi, que desitjo llarga vida a Rilke.  I que mantingui com a mínim el nivell actual. Us el recomano sense cap mena de dubte.

Rilke-preu

Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a: