Santa Clara és un restaurant amb jardí situat al barri de Pedralbes a Barcelona que va obrir les portes al 2015. Bon producte i servei atent.

Santa Clara

 

Jiménez Iglesias, 11-13

Hotel AC Victoria Suites

www.santaclararestaurante.com

Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l’Esther a la pestanya CONVIDATS)

Vam fer Santa Clara acabat d’estrenar, pràcticament, un dissabte que em tocava agafar cotxe, ja que està zona Pedralbes i veníem d’aeroport, ergo, ja ens anava bé. Perquè no és una zona que acostumi a tocar…

Ja us aviso que anar a Santa Clara amb cotxe fins la porta, és un infern. NO ho feu! És una mena de carrer estret amb mil pàrquings (inclòs el de l’hotel, que estava tancat per obres), amb una mini rotonda al final que et porta sí o sí a un carrer sense sortida amb mil pàrquings més, correus i que tothom s’equivoca. Aparqueu a altres carrers o pregunteu si ja és obert el pàrquing de l’hotel.

El  restaurant Santa Clara,  és el de l’hotel pròpiament i és al lobby (el qual és un pèl estrany per estretor i disposició taules, que el fa pèl incòmode, perquè és molt rollo sofà i butaca amb taules baixes), quedant a la dreta a l’entrada un forn Baluard (penso que també associats amb l’hotel Praktik, que en té un de gran a l’entrada. Cosa que s’agraeix perquè entres a l’hotel i fa olor de bon pa) i els qui el portaven en els seus inicis, eren els de l’Igueldo (molt bon restaurant).

La decoració a Santa Clara és maca i té una terrassa, que en dies de solet és una passada!

 

Santa Clara interior

 

Santa Clara terrassa

Santa Clara, estava pleníssim. De fet, vam trucar per reservar i no hi havia lloc per un dissabte migdia, però just se’ls hi cancel·lava una taula. El públic súper de la zona. Moooolt upper. Molta família al estil de “baixem a dinar…“. I de xandalls upper en hi havien bastants… 🙂

Que es menja a Santa Clara 🙂

La carta de Santa Clara, és una mica de restu d’hotel, com bàsica, però atractiva. I el cert és que tot estava molt bo. I els preus, força correctes. També hi havia carta de puros i d’afternon tea… Puc imaginar el “target” de tarda fent el te. I el marit fent copa i puro.

Vam demanar vi senzill (molt poc vi català) i aigua (pija). I súper bon pa, es clar, amb bon oli.

 

Santa Clara vi

 

 

 

Santa Clara Baluart

De primers a Santa Clara, amanida de mongetes tendres amb foie gras i parmesà (excel·lent! La foto no li fa justícia), com tèbia i tot remenat i sopa de ceba, també molt bona. Però remarcar que de les destacables a Barcelona, que és taaaaaan difícil trobar una bona sopa de ceba (s’accepten suggeriments).

 

Santa Clara amanida

 

Santa Clara sopa ceba

De segons, steak tàrtar i tàrtar de tonyina. Els dos molt bons. El de tonyina, molt fresc, intens. El de carn, no el tasto 😉 es veu que punt perfecte de picant.

 

Santa Clara tartar

 

I unes postres aSanta Clara especials i boníssimes. També els cafès. Cheesecake Idiazábal. El punt salat del formatge li donava un toc molt ben trobat amb la melmelada de maduixes.

 

Santa Clara postres

Curiositats a Santa Clara

Un punt negatiu, a part de l’estranyesa de la disposició de la sala, el servei. Molt molt just. Com molt “novato”. Molt prudent, això sí (no a l’estil l’amiga summelier “atrevida” que coneixem amb el Ricard), però justet.

El compte aSanta Clara, bastant correcte. No és un lloc barat, obvi, però per lloc, zona i qualitat, adequat.

 

Santa Clara tiquet

En conseqüència, un lloc al qual tornaria segur, perquè hi ha forçà plats que em venia de gust tastar, i per aprofitar la seva fantàstica terrassa, si no fos a l’altra punta de Barcelona.

Per últim, si voleu llegir més col·laboracions de l’Esther en aquest bloc, feu clic a Esther