Taktika Berri, un lloc molt conegut a BCN, per la seva barra de pinxos i també pel seu servei de restaurant. Un lloc d’èxit, del que vaig sortir descontent.

Taktika Berri

Taktika Berri

València, 169 (Muntaner)

T. 934 534 759

Anava amb moltes expectatives, després de llegir excel·lents referències en blogs amics,  com el del Agustín i el del Victor Ibañez. Havia fet alguns intents de reserva sense èxit. Finalment vaig reservar el dia en que el Barça jugava a Champions i vaig trobar taula facilitant nom i el telèfon.

Vam menjar força be a Taktika Berri i ja detallaré al final els plats que vam triar…. Però la situació global, no va ser massa afortunada. M’explicaré.

Comencem amb pèrdua de reserva a Taktika Berri 🙁

Tenia la reserva a les 21h i vam arribar a les 20:50. Entrem, diem el nom de reserva i no ens troben. Miren un dietari, miren un altre foli i res… Són aquelles situacions en que no et sents massa còmode i tens por de passar per un barrut d’aquests que utilitzen aquestes picaresques quan no tenen reserva.

Finalment ens diu… “no està la reserva, però us podeu instal·lar aquí”. Era la tauleta que hi havia més propera a la barra. Ja no vam començar be, doncs sembla que et facin un favor i sobre vas a parar al pitjor lloc.

Passada no massa estona, ens venen a demanar que volem (jo ja anava amb el menú fet) . Passats 30 minuts de la comanda, a les 21:30 encara no havia arribat RES a la taula … I el restaurant estava semi buit ja que la gent arribava més tard… (¡?¿!).

Resolució de conflictes a Taktika Berri 🙂

Just als 30 minuts, s’apropa el,maître i ens diu que hi ha hagut un error a la cuina (¿?) i en deixa un parell de “montaditos de xistorra” a la taula, com “desagravi”. Uns minuts més tard arriben els primers.

L’espera dels primers als segons a Taktika Berri, va ser tolerable, però mentre menjàvem el segon i just a un metre de la nostra taula, una senyora que voltava per la sala, amb pinta de propietària o encarregada del local (més tard es va posar un davantal), comença una desagradable “bronca” amb el maître i una cambrera.

Va ser molt incòmode… Sense voler vam escoltar que la cosa anava d’un grup de 9 que havien acceptat una reserva amb taules separades, però quan van arribar no els va agradar la posició de les taules. Realment no m’interessava el “seu problema”, però la virulència de la discussió, feia que ens assabentéssim si o si. Lo més genial va ser una frase de la “jefa” en mig de la discussió com solució a tot…”Les invitas a algo y ya está“….. I em va venir la imatge de les “txistorres” que ens van obsequiar…. :(.

Que vam menjar a Taktika Berri

I ja no ens va passar res més “anecdòtic”. El menjar..?. Bo… força bo. Vaig a detallar-lo:

Com primers i que vam compartir, una truita de bacallà i una amanida de txangurro. Els dos plats correctes. La truita bona, però tampoc cap cosa de l’altre món. Tinc grandíssims records de truites de bacallà del País Basc i també de restaurants bascos de Madrid. No és problema de cocció… és problema de qualitat i quantitat de bacallà. És un plat que demano sempre , en llocs bascos i tinc una mica de criteri comparatiu.

Taktika Berri
La truita (7€)

 

Taktika Berri
L’amanida de Txangurro (9€)

Com segons a Taktika Berri, el tronc de lluç que va ser la meva opció i que si estava molt i al seu punt de cocció. També lluç arrebossat que va resultar bo, però no deixava de ser lluç arrebossat.

Taktika Berri
Aquest plat val la pena…!. I la mida era considerable (18€)
Taktika Berri
No ho vaig demanar pas jo.. :). Estava be, tot i que 18€.. no sé que dir.

I ja no ens quedava gana, ni masses ganes del lloc… masses coses que no van rutllar bé. Dos cafès i sopar acabat. Com vi a Taktika Berri, vam demanar un dels dos Txacolin que tenen a la carta…. i mentre conduïa cap a casa, vaig pensar… “hem menjat be, però difícilment hi tornaré”.

Conclusió final a Taktika Berri

Tampoc vaig quedar massa satisfet dels 18€ del plat de lluç arrebossat… Entenc els 18€ del tronc de lluç, per la seva mida i “ubicació”, però les “supremetes”, les vaig trobar molt cares i com la carta és cantada, no em vaig assabentar fins l’hora de pagar.

La barra podria  a ser una opció alternativa …. igual un altre dia de Champions provo la barra de Taktika Berri…

Per acabar,  si voleu saber més de qui escriu i els seus criteris, feu clic en la següent imatge: