Teòric Restaurant a prop de P. Sant Joan, que ara sembla ser un barri de moda.Cuina elaborada i menjar de nivell. Carta força imitada.

Teòric  Restaurant

Bailèn, 117

www.teoric.cat

TEL.: 930 002 552

Teòric Restaurant entrada

Aquest cop amb els companys de 3(o+)aTaula, vam anar a aquest nou restaurant, que va ser escollit per la secció femenina del grup. Ja avanço que el lloc és correcte…. ni massa bé, ni tampoc massa malament….

De fa temps que em queixo, que quan un restaurant obre, s’ha creat la tendència d’alabar-lo exageradament i de forma poc lògica, per part de tot un determinat sector. I les expectatives generades, poden arribar a perjudicar el lloc. La diferència entre el que s’espera després de llegir tots aquests articles explicant meravelles i la dura realitat, és massa forta.

En Sorrós desmelenat  a Teòric Restaurant 🙂

El meu estimat  i admirat Sorrós, feia comentaris  de Teòric Restaurant, del tipus

“… Me saco el sombrero, la peluca y la cabellera cortada a golpe de tomahawk con la caballa con hortalizas encurtidas y emulsión de cítricos que he pescado en Teòric. Y me arranco esos postizos porque es un platazo de alta cocina en una taberna que acaban de destetar…”

Bé, ja sé que jugo amb desavantatge, degut a la meva alopècia i no poder-me arrencar res, però no fotem… Per un puto verat marinat, que en el nostre cas tenia textura excessivament tova, tampoc és per aquestes excitacions…

I aquí ve el problema… que potser no haguéssim demanat el verat aTeòric Restaurant i més en el meu cas en que just amb dos dies de diferència, menjava un d’excel·lent en un menú de migdia de 10,5€ (amb IVA i postres inclosos). Però llegeixes tota aquesta excitació, tastes el verat i dius, molt “plató lienzo”, que diria en Regol, però poc més. I sense perdre de vista el baix cost que té el verat i que permet lluiments.

Vaja que ja donem un exemple del que deia en el paràgraf anterior. El que sense expectatives, vindria a ser un verat normalet, tot i que massa tou, degut a les expectatives, passa a ser un plat que acabem criticant 🙂

Teòric Restaurant verat

Passar-se pel forro la formació 🙁

També i ja posat en el post del meu estimat i admirat  Sorrós, vull destacar un paràgraf que em va grinyolar una mica…

“… Mi asombro sigue al saber que fulanito, licenciado en historia del arte, solo ha hecho prácticas de dos meses y pico en aaaaa, bbbbb y cccccc (más un intenso viaje a México) como parte del programa de estudios del Basque Culinary Center…”

Em sembla molt bé, però tot i que després ell mateix ho matisa, no sé si aquest paràgraf, farà especial il·lusió a les persones i entitats implicades en la formació de personal d’hostaleria. I a Catalunya en tenim més d’una …

I dit això, reitero que Teòric Restaurant és correcte, que el servei és amable i amb ganes. En conseqüència,  si continuen treballant, sense menystenir la cultura de l’esforç, hi ha marge de millora…

I és ben possible, que si els de Teòric Restaurant, arriben a llegir aquesta opinió, s’enfadin i s’indignin (aquesta passada setmana, s’han negat a servir-me en un restaurant de cert renom , per culpa d’una opinió meva publicada al 2013). Però el que tinc clar, és que si per casualitat ho llegeixen, els pot ajudar. Molt més,  que les lloances dites per dir, que poden portar al perill de l’autocomplaença…

I d’acord que com comenta el post de l’amic, el verat a Teòric Restaurant, està fet a baixa temperatura… Però dos dels tres que hi vam anar, tenim una mica experiència en el tema. I la baixa temperatura, no és la clau de volta que ho resolgui tot amb èxit..

Punt de vista de 3(o+)aTaula de Teòric Restaurant

Si voleu veure les fotos dels plats,  el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a

Altres alternatives de restaurants per aquesta zona, les podeu trobar fent clic aquí.