Topik Restaurant, és un dels llocs que en cada visita m’aporta sorpreses. La seva RQP és molt destacable i les seves creacions amb cluc d’ulls cap a les cuines japoneses i asiàtiques, li donen personalitat pròpia.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-interior

Feia 15 mesos que no publicava Topik Restaurant i de fet des de que visc a Cambrils, hi vaig menys sovint, tot i que ja sabeu és un dels meus llocs de referència, on ja hi vaig amb especial predisposició.

Però com dic sempre, seria injust no parlar de tant en tant dels meus preferits, mentre setmana darrera setmana, vaig publicant diferents llocs. I molts d’ells, apareixen sense massa pena ni glòria.

Per mi Topik restaurant, és un lloc de referència amb una RQP impressionant. I per això al·lucino, quan de tant en tant, llegeixo crítiques a nivell de si el menú degustació, li manca equilibri o de si el «tercer plat» no està prou al nivell.

Evidentment tenen el seu dret a escriu-ho, però, que no s’oblidin que estan parlant d’un menú de de 39€ amb 7 serveis, més dues postres i per tant és lògic que hi puguin haver petits desequilibris, que no serien acceptables en un menú de 80€, però que aquí i si es donen, cal assumir i aplaudir el nivell global.

Un restaurant amb trolls? 😅

Fent una analogia a les xarxes socials, diríem que que és un restaurant amb trolls. Potser degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe… demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

També he observat que a Topik restaurant, a aquest tipus de client, no li acaben ballant l’aigüeta, de la mateixa manera que jo tampoc ho faria. I això pot animar algun troll.  I el meu lema sempre ha estat #torracollonsalaputacalle 😅

Descripció del que podem trobar a Topik restaurant

El menú degustació de Topik, és un autèntic plaer. I a ben segur que com tot, podria millorar, però torno a repetir que el preu és de 39€, i ofereixen plats molt ben resolts.

En aquesta ocasió però, com anava amb un bon amic tot terreny com jo i li volia mostrar els bondats del lloc, vaig prescindir del menú degustació i vaig dir que ens portessin el que els semblés més adequat. I va arribar tot això.

Ostra amb mole de sèsam negre, sorbet de mandarina i mescal i garoines amb gelatina d’ametlla amarga. Un parell de mossegades de nivell per a començar. Primer l’ostra i després la garoina, però ens vam quedar amb el dubte de si l’ordre que vam decidir sense pregunta, era correcta degut a la potencia de sabor que aportava el mescal.

Topik restaurant ostres

Roger flamejat

Calamar de potera yakitori. Un dels plats estrella. Es desfeien a la boca com mantega. Una delícia amb un mínim de cocció que aportava la robata inferior.

Topik restaurant calamar

Dim sum de ratjada en escabetx, escamarlà cru, sobre un fons fet amb les espines. Potser el dim sum, va ser la peça que ens va convèncer menys de l’àpat, tot i que l’escamarlà compensava. Però la rajada, és rajada i per més que s’hagi posat de moda els darrers mesos, no deixa de ser un peix menor, ara en eclosió i per tant més va car.

Topik restaurant dim sum

Lletons a la brasa al pil pil i gamba de la costa. Un bon contrast oferia la melositat del lletó, amb la textura de la gamba, sense cocció.

I ja passem als plats més contundents

No podia faltar la parpatana feta a la brasa. De les millors que he menjat mai. La tenia al cap de veure un vídeo recent el Twitter de Topik Restaurant. He de confessar que em vaig oblidar la foto, però guardo carpetes amb totes les vistes anteriors i he recuperat aquesta que «s’hi assembla molt».

Arròs de garoina, ortigues i gambeta de Tarragona. Un altre dels plats que em van encantar i que van presentar en olla de ferro colat. En tema arrossos no canònics, a Topik restaurant, pots trobar grans sorpreses, com aquest que es mostrava potent, però també equilibrat

Topik restaurant arròs

Postres i carta de vins

Finalment va arribar l’hora de les postres. La veritat és que abans que formatge o alguna cosa dolça, hagués demanat un altre d’arròs. Li vaig dir mig en broma a la cambrera i ja es dirigia a la cuina a demanar-ho. Vaig haver de mentir dient que era una broma. No vaig voler postres i el meu company de taula va prendre un  Cheescake amb figues.

La carta de vins és de les que podem destacar de BCN. Fins i tot ha rebut algunes distincions. Però en aquesta ocasió, com el meu company de taula és importador de xampanys i vins italians de nivell, va portar mostres i vam tirar del seu xampany Charles Heidsiek, que evidentment no veureu al tiquet.

Reflexions / Conclusions

Alguns dels plats a Topik restaurant, no desentonarien en absolut en menús en que el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I per tant és lògic que alguna cosa pugui fallar o algun emplatat pugui perdre una mica, en la ruta de la cuina a la taula. Però qui vulgui exigir aquests perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.

També cal tenir present que Topik restaurant, porta 10 anys obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com d’efímers resulten molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.

Vam anar el migdia i vam observar el bon aspecte del menú estàndard que ofereixen a 20€. Un menú a tenir en compte en aquest horari. I no ens oblidem de que tenen carta, per si voleu sortir de la disciplina dels menús.

A part del que vam prendre en aquest menú, cal remarcar altres productes que destaquen a Topik i que he tastat en altres ocasions: Les ostres, la tonyina en la que són verdaders especialistes, així com l’assortiment de sakes.

El preu va ser aquest, que van aplicar al demanar un menú tipus degustació, però que «amb els canvis que considerin oportuns». I falta el tema vi, que ja he comentat el perquè.

 

RESUM de Topik Restaurant

  • Puc afirmar sense embuts, que és un dels llocs que menjo més a gust de BCN
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú de migdia, que ofereix  opcions amb suplement, és un dels menús top de BCN
  • I el menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik restaurant
  • En conseqüència un lloc que recomano si us apeteix la seva oferta

Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a

Sense Pressa barri