Topik Restaurant, és un dels llocs que en cada visita aporta sorpreses. La seva RQP és molt destacable i les seves creacions amb cluc d’ulls cap a les cuines japoneses i asiàtiques, li donen personalitat pròpia.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-interior

Topik

Feia mesos que no publicava Topik i de fet des de que visc a Cambrils, hi vaig menys sovint. Però com dic sempre, seria injust no parlar de tant en tant dels meus preferits, mentre setmana darrera setmana, vaig publicant diferents llocs. I molts d’ells, apareixen sense massa pena ni glòria.

Per mi Topik, és un lloc de referència amb una RQP impressionant. I per això al·lucino, quan de tant en tant, llegeixo crítiques a nivell de si el menú degustació, li manca equilibri o de si el tercer plat no està prou al nivell. I evidentment tenen el seu dret a escriu-ho, però, que no s’oblidin que estan parlant d’un menú de 35€ amb 7 serveis, més dues postres i per tant és lògic que hi puguin haver petits desequilibris, que no serien acceptables en un menú de 80€, però que aquí i si es donen, cal assumir i aplaudir el nivell global.

Un restaurant amb trolls? 🙂 🙂

Fent una analogia a les xarxes socials, diríem que que és un restaurant amb trolls. Potser degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe… demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

També he observat que a Topik, a aquest tipus de client, no li acaben ballant l’aigüeta, de la mateixa manera que jo tampoc ho faria. I això pot animar algun troll.  I el meu lema sempre ha estat #torracollonsalaputacalle 🙂 🙂

Descripció del menú

El menú degustació de Topik, és un autèntic plaer. I a ben segur que com tot, podria millorar, però torno a repetir que el preu és de 35€, i ofereixen plats molt ben resolts.

En aquesta ocasió el menú degustació, estava configurat pels plats que veureu a continuació. També va arribar un plat extra, que vam agrair i aplaudir. Anava de ceps i espardenyes i imagino, que apareixerà en la nova versió del menú.

Per obrir boca una Terrina de porc amb botifarra de Perol i confitats.

Topik-terrina

Tot seguit un sorprenents udons fets amb espàrrecs blancs estil tailandès.

Topik-udon-esparrecs

Un Dim sum de gamba amb brou emulsionat amb els caps de gamba i potes, que arribaven cruixents.

Topik-dim-sum

Tàrtar de ventresca de tonyina vermella amb ajoblanco i umeboshi de freses. Com sempre la tonyina, és una referència a Topik.

Topik-tonyina

Arròs cremós d’ortigues de mar i eriçons. Sorprenent pel seu sabor potent, però equilibrat.

Topik-arros

Calamarcets shiro-Dashi i sèsam

Topik-calamar

Mollete de roast-beef estil japonès. Potser aquest va ser el plat que ens va impressionar menys del menú. I també perquè arriba amb el handicap de que ja estàs força tip, després de l’arròs.

Topik-mollete

I en la secció de postres, dos serveis. Alvocat, llima i xarrup de mango que va resultar molt fresc. I una crema d’ametlles, maduixetes de bosc i amaretto, que va fer les delícies de qui m’acompanyava. Pel que fa a mi, ja sabeu que jo soc poc aficionat a les dolçors… #raroqueésun 🙂

Topik-postres1

Topik-postres2

Reflexions…

Alguns dels plats, no desentonarien en absolut en menús en que el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I per tant és lògic que alguna cosa pugui fallar o algun emplatat pugui perdre una mica, en la ruta de la cuina a la taula …. Però reitero que qui vulgui exigir aquests perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.

Vam anar el migdia i a les 14h, el local estava al complert. I per tant ja imagineu que la cuina treballava al 200×100 i el servei feia el que podia. I tot i això, el soroll era suportable, doncs els migdies, té un públic molt entregat, que van a dinar i no a cridar, gaudint molts d’ells, del menú de migdia de 14€, que és un autèntic regal.

La carta de vins és de les que podem destacar de BCN. Fins i tot ha rebut algunes distincions. Però sempre que vaig allà, deixo el vi a la seva tria i sempre apareix alguna sorpresa, com aquest DO Montsant, que va resultar excel·lent.

Topik-vi

A part del que vam prendre en aquest menú, cal remarcar altres productes que destaquen a Topik i que he tastat en altres ocasions: Les ostres, la tonyina en la que són verdaders especialistes, així com l’assortiment de sakes.

 

RESUM

  • Puc afirmar sense embuts, que és un dels llocs que menjo més a gust de BCN
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú de migdia, que ofereix  opcions amb suplement, és un dels menús top de BCN
  • I el menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik