Via Veneto és un dels restaurants dels que BCN pot lluir. Amb un servei de sala impecable i un ventall de plats que combinen l’oferta més clàssica , amb altres d’aires més innovadors, però sempre amb excel·lents elaboracions.   

Via Veneto

Ganduxer, 10

www.viavenetobarcelona.com/

Tel.: 932 00 72 44

Via Veneto-sala

Via Veneto

 

Via Veneto ha estat un lloc màgic a BCN. I després d’aquesta darrera visita, em va passar pel cap, que com és que havia estat tant de temps sense anar-hi, doncs ja deu fer 8 o 9 anys del darrer cop. El retorn ha estat amb motiu d’una celebració amb el meu fill, relacionat amb un objectiu personal meu . I evidentment, el lloc, va fer els honors.

I que sorprendre constatar que es mantenia intacta la professionalitat i savoir faire del servei. I no em refereixo pas a detalls anecdòtics que la gent expliquen exciteds com la famosa taronja a l’estil Via Veneto o la cerimònia de l’ànec “à la presse”, per esmentar dos exemples. Sinó a detalls quasi imperceptibles i alguns tant subtils que ni són demostrables, que et deixen admirat.

Plats escollits

Vam mirar la carta i en concret el full addicional de suggeriments. Curiosa la coexistència de plats de caire molt clàssic amb altres de tendències més recents. I ens vam decidir pels pèsols de llavaneres i per les múrgoles, ambdós plats de la secció suggeriments del dia. No vam fer el nostre habitual compartir, però cada un va tastar el plat de l’altre.

Les preparacions, dels plats són complexes i d’alta cuina. I sense que m’interpreteu malament, no coincideixen del tot amb els meus gustos que estan més encarats als sabors més purs… Però això no treu que sàpiga fer una extrapolació i valorar tots els seus mèrits.

Com plats principals, jo vaig demanar un bacallà skrei, que va ser com un cop de cor, ara que està en temporada i que oferien en la secció suggeriments, mentre que el meu fill va optar per uns filets de moll desespinats amb el seu consomé a la soja de coreà, amb llenques de ceba de figueres a la brasa. Els dos plats impecables.

Vins i postres

El vi va ser una carinyena de la DO Empordà, el Comabruna Espelt. Un cop més vaig referendar el meu gust pels monovarietals de carinyena. No cal dir que la carta de vins que tenen, és espectacular.

Abans de les postres, vam compartir una selecció de formatges. I tot seguit les dues postres escollides que qui feia de cap de sala, ens va suggerir, portar-los compartits en dos serveis.
En concret la poma de Girona en textures, amb gelat i pa de pessic de iogurt persa i els bunyols de xocolata i avellana amb vel de cacau i gelat Thai.

I evidentment el preu de tot aquest conjunt, no pot ser econòmic, doncs hi han una sèrie de costos que no cal enumerar, però que influeixen en la factura. I també vam escollir dos primeres, de caprici de temporada, amb preu una mica superior a la mitjana de plats.

RESUM

  • Sense por a equivocar-me, asseguraria que l’equip de servei, és de llarg el més professional de BCN
  • Local i posada en escena impecables
  • Elaboracions complexes i molt ben aconseguides
  • El cost no és econòmic, ni pot ser-ho amb tot el que comento
  • Un dels restaurants de que BCN pot sentir-se orgullosa